dilluns, 27 de febrer del 2012

Eragon

Eragon és una novel·la escrita per Christopher Paolini i és el primer llibre de la trilogia El Llegat (Inheritance). Va ser originalment autopublicada per l'autor abans que fora recollit per Alfred A. Knopf i el convertís en un èxit de publicació i un Bestseller en el Nova York Times. La seqüela d'Eragon és Eldest, i el tercer llibre s'anomena Brisigr.
La història té lloc en una terra anomenada Alagaësia, que és governada pel rei tirà Galbatorix. Eragon és el protagonista, un noi de quinze anys que troba una espècie de safir a les Vertebrades, una indòmita sèrie de muntanyes a prop de Carvahall, mentre està caçant en el bosc. Ell, un noi que viu en una modesta granja amb el seu oncle Garrow, creu que així podrà comprar carn per a poder passar el fred hivern. Però en veritat, la pedra és un ou de drac. Just quan el descobreix, l'ou s'obre, i en neix una dragona, a la qual anomena Saphira.
Cria el drac en secret fins que dos Ra'zac s'introdueixen a la ciutat buscant la pedra blava misteriosa. Eragon i Saphira aconsegueixen evitar el perill amagant-se al bosc, però el seus oncles Garrow i Marian no serà tan afortunat. Els Ra'zac els mataran i destruiran casa seva....



Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Eragon


Chistopher Paolini va néixer a Paradise Valley, Montana (Estats Units) el 17 de novembre del 1983. Paolini va ser educat pels seu pares a casa i es va graduar als 15 anys, edat a la que va començar a escriure Eragon. L’argument d’Eragon va començar com un passatemps atret per les novel·les fantàstiques. Amb 19 anys ja era un autor reconegut internacionalment pel primer volum de la sèrie El Llegat formada per les novel·les Eragon, Eldest, Brisingr i Inheritance. Aquesta començà com una trilogia, però finalment Paolini escrigué un quart llibre. Inicialment va ser publicat per l’editorial de la seva família Paolini International, LLC, l’any 2002. Posteriorment Paolini va ser descobert per Alfred Knopf i va publicar les seves novel·les sota el segell Knopf.

El vent va udolar tota la nit, arrossegant una flaire que canviaria el món. Un Ombra alt va alçar el cap i ensumà l’aire. Semblaria un humà si no fos pels cabells carmesins i els ulls de color marró vermellós.
Va parpellejar, sorprès. El missatge era correcte: eren allà. O era una trampa? Va sospesar les probabilitats i llavors digué amb veu glacial:
–Disperseu-vos; amagueu-vos darrere els arbres i els arbustos. Atureu a qui vingui... o morireu.
Al seu voltant dotze urgals, amb espases curtes i escuts de ferro rodons pintats amb símbols negres, van caminar arrossegant els peus. Semblaven homes de cames arcades i braços gruixuts i brutals, fets per a esclafar. Damunt les petites orelles tenien un parell de banyes cargolades. Els monstres van córrer a amagar-se entre la brossa, grunyint. Ben aviat la remor es va acabar i el bosc tornar a restar en silenci (...)