dimecres, 22 de febrer del 2012

La vall dels llops

Li van posar Dana i va créixer al costat dels seus germans i germanes com una més de la família. No la van tractar mai de manera especial i, tanmateix, tots podien veure que era diferent. Silenciosa com un gat, amb prou feines parlava. La seva vida va canviar per sempre el dia que el Mestre se la va endur a la Torre, en plena Vall dels Llops. Allà tindrà accés als secrets de la màgia més ancestral.



Laura Gallego García (11 d’octubre de 1977) és coneguda principalment pels seus llibres infantils i juvenils. Als 11 anys començà a escriure amb una amiga la que seria la seva primera novel·la sense publicar Zodiaccía, un món diferent (disponible a la seva pàgina web). Als 21 anys, quan estava estudiant Filologia, va escriure la novel·la Finis Mundis, amb la qual va obtenir el Premi Vaixell de Vapor. Posteriorment obtingué el mateix premi amb la novel·la La llegenda del Rei Errant. Ambdues novel·les li reportaren força èxit però fou amb la sèrie de les Cròniques d’Idhún quan aconseguí un major reconeixement entre el públic adolescent.
L’obra de Laura Gallego ha estat traduïda a més de quinze idiomes i l’any 2011 guanyà el prestigiós guardó del Cervantes Chico.




El vent fuetejava sense pietat les branques dels arbres, i el seu terrible bram embolcallava implacablement la granja, que suportava els embats amb heroisme, i només ocasionalment deixava anar algun cruixit, en les envestides més fortes. El cel era completament serè, però no hi havia lluna, i això feia que la nit fos especialment fosca.
Els habitants de la casa dormien tranquils. Hi havia hagut altres nits com aquella a la seva inhòspita terra, i sabien que la teulada no els cauria al damunt. Això no obstant, els animals estaven inquiets. L’instint els deia que aquella no era una nit com les altres.
Tenien raó.
De sobte, just quan les parets de la casa tornaven a gemegar queixant-se de la força del vent, un crit va esquinçar els sons de la nit.
I aviat tota la granja va estar desperta, i al cap d’un moment un vailet sortia disparat cap al poble, amb una missió molt concreta: el seu germà estava a punt de néixer, i calia avisar la llevadora com més aviat millor (...)