dimarts, 4 de febrer del 2014

Adéu, Srebrenica...


Massa poca gent coneix què hi va passar a Srebrenica el juliol de 1995. En aquesta ciutat bosniana s'hi cometé la més gran matança duta a terme a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

A hores d'ara encara es desconeix on es troben bona part de les fosses comunes resultat de la neteja ètnica. Encara, ara desenes de dones i nens desconeixen el destí dels seus marits o dels seus pares, mentre veuen passar la vida des de dins un camp de refugiats.

Hi ha qui creu que a Bòsnia els problemes van acabar amb la guerra. Però malauradament, no és tan senzill. Els camps de mines, la manca d'aigua potable, els escassos recursos per oferir una bona educació o una sanitat amb cara i ulls... posen traves a la vida de milers de persones.

El còmic reflecteix aquesta dura situació que pateix bona part de la població de BIH, a través de sis històries basades en fets reals i amanides amb l'energia i l'humor que desprenen els joves protagonistes.

L'objectiu del còmic Adéu, Srebrenica... és donar a conèixer la situació actual d'aquestes víctimes de la neteja ètnica durant els anys noranta a la zona dels Balcans i oferir unes pautes de treball de cooperació internacional.


Font: http://www.adeusrebrenica.20m.com/menu.htm


Text i fotografies: Jordi Rodri. Il·lustracions: Jordi Ortega i Manel Sastre. Projecte i edició: Grup d'Estudis Pedagògics