dimarts, 4 de febrer del 2014

Nasreddín & el seu ase


Un matí, en Nasreddín, dalt del seu ase, se’n va al mercat a vendre albercocs i ous. Tot funciona d’allò més bé, però en acabar descobreix que el seu ase ha desaparegut.
I en Nasreddín ha d’esmolar el seu enginy per recuperar l’animal.


Odile Weulersse és una escriptora francesa, nascuda a Neuilly-sur-Seine el 1938. Als vint anys, el 1958, es va graduar a l'Institut d'Estudis Polítics de París i on va ser professora associada de filosofia el 1969. Altres interessos continuen buscant: la Universitat de París IV Sorbonne, on es va convertir en professora, escrivia guions per a la televisió. Més tard es va convertir en un novel·lista per a nens tot narrant aventures del passat (l'antic Egipte, l'antiga Grècia, l'Edat Mitjana, Roma i Mèxic).

Rébecca Dautremer és una il·lustradora francesa. Tot i ser una apassionada de la fotografia, durant la dècada dels 90, focalitza els seus estudis en el disseny. Es matricula a Grafisme a l'ENSAD de París. És durant aquest període acadèmic que comença a treballar per l'editorial Gautier-Languereau fent petites feines de color i retoc. Quan surt de l'ENSAD, l'any 1995, l'editorial li encarrega les il·lustracions per a un primer àlbum i no triga a arribar el segon. Paral·lelament, Rébecca Dautremer comença a treballar per altres editors i a guanyar, mica en mica, notorietat dins del panorama d'il·lustradors francesos. Els seus àlbums infantils tenen gran èxit també entre el públic adult. El llibre L'amoreux (Gautier-Languereau, 2003) i Princesses, oubliées ou inconnues (Gautier-Languereau, 2004) la donen a conèixer mundialment.
A banda del món editorial, aquesta il·lustradora treballa també en premsa juvenil, cartelleria i disseny gràfic i de joguines.