dissabte, 7 de febrer del 2015

Meravelles

En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose esta fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies. Quan en Ben troba, a l’habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l’atenció, cadascun d’ells s’embranca en una recerca desesperada. A primera vista, la història den Ben i la de la Rose semblen dues trames independents; la d’ell explicada només amb paraules i la d’ella, només amb dibuixos. Però a mesura que el llibre avança, les dues històries s’entrellacen, es fonen i es converteixen en una de sola, en un relat sobre l’amistat, la vida, l’univers... i altres meravelles.


Brian Selznick (14 de juliol de 1966), guardonat amb el premi Caldecott, és un escriptor i il·lustrador nord-americà, autor de literatura infantil.
Selznick va néixer al municipi d'East Brunswick, Nova Jersey on va créixer i és el major de tres germans. Es va graduar a l'escola Rhode Island School of Design i va treballar durant tres anys en Eeyore s Books for Children, a Manhattan, mentre treballava en el seu primer llibre, The Houdini Box.
Selznick va rebre el 2008 la Medalla Caldecott per La invenció d'Hugo Cabret. Així mateix, va obtenir el Honor Caldecott per la seva obra The Dinosaurs of Waterhouse Hawkins en 2002. Altres distincions inclouen el guardóTexas Bluebonnet Award, el Rhode Island Children 's Book Award, i el Christopher Award. La invenció d'Hugo Cabret ha inspirat a nombrosos estudiants, que han pres diverses iniciatives, com l'organització, per part d'un curs de quart grau, d'un festival de cinema mut, o un grup d'estudiants de cinquè grau, que van adaptar el llibre per una representació de ball modern de 30 minuts de duración. També és l'autor de Wonderstruck, que serà comercialitzada pròximament.