dimarts, 10 de novembre del 2015

Kahalim l’Opulent

Kahalim té set palaus amb jardins sumptuosos . Els seus estables plens de cavalls . Ningú pot dir que és tan ric com ell . No obstant això Kahalim vol més. Sempre més. Vol ser l'igual de prínceps. Per a això, ha de fer front a la implacable desert , les dunes són com les ones del mar . El desert on s'amaguen els fantasmes del passat , i la mort. Però Kahalim no sap el que l'espera.


L’autor, Gerard Moncomble és francès, nascut a  Auxi - el- castell ( Pas de Calais ) l’any  1951

Després d’estudiar psicologia, filosofia i psicologia, filosofia i sociologia a La universitat d’Amiens. Al llarg de la seva vida exerceix diferents oficis: pelleter, adober, titellaire, tallista...

Des de 1985 , es va dedicar gairebé exclusivament a l'escriptura i la il·lustració. Escriu diferents gèneres : novel·les, contes ,  poemes , rimes infantils , assajos, teatre ..., preferentment per públic infantil i juvenil.


Anne Romby, nascuda l’any 1959 a Saint-Quentin(França), va fer els seus estudis de Belles Arts a Reims i de Arts Decoratives a Strasburg, on obté  un diploma en gravat i il.lustració.
Ha il.lustrat nombrosos llibres, i ha obtingut diferents premis, entre ells :, l’any 2009, Premi Gayant Lecture, amb “Zhao, l’enfant-peintre” (Milan)


Kahalim és ric. Kahalim posseeix set palaus engargamellats d’objectes preciosos, de sederies, de faiances lluents, de tapissos d’argent. Set palaus i, a cada palau, cavallerisses amb cent cavalls negres, que no munta mai. Set palaus blancs, amb obertures cisellades, coronats per teulades vermelles. Set palaus amb tantes cambres que, a cavall d’una mula, cal un dia sencer per visitar-les totes.
Alguns fins i tot diuen que té set vegades set palaus. I que no diran de Kahalim?
Diuen que posseeix l’Osàlida, la pedra blava que aferma l’ànima i esborra el cansament. Diuen que posseeix tantes dones com sorra hi ha al desert i que les cobreix de joies i de teles exòtiques. Diuen que en els seus jardins, on habita l’ombra, ragen fonts inesgotables d’aigua fresca. Diuen que els seus vestits estan cosits en terres llunyanes, per sastres amb dits de fada. Diuen tot això i moltes coses més.